www.megev-rn.dp.gov.ua
ГОЛОВНА СТОРІНКА МАПА САЙТУ ДОПОМОГА Субота, 20 квітня 2024 року
Що нового на сайті ?

Архів публікацій
Межівський район >> Новини
Відбулося чергове засідання колегії Межівської районної державної адміністрації
Версія для друку Написати листа
У ході засідання були розглянуті питання:

    1. Про стан розрахунків сільськогосподарськими формуваннями району за оренду земельних та майнових паїв у 2019 році.
    2. Про здійснення селищним головою та очолюваним ним виконавчим комітетом Межівської селищної ради делегованих їм повноважень органів виконавчої влади.

    Першим слухалося питання «Про стан розрахунків сільськогосподарськими формуваннями району за оренду земельних та майнових паїв у 2019 році», з якого проінформував начальник управління агропромислового розвитку районної державної адміністрації Скляренко П.В. Він зазначив, що в 2019 році загальна площа орендованих земельних паїв на території об’єднаних територіальних громад та сільських рад Межівського району складає 62,43 тис. га. Між власниками земельних паїв та агроформуваннями укладено 10046 договорів на оренду земельних паїв. Усі сільськогосподарські формування та фермерські господарства дотримуються вимог чинного законодавства, сплачуючи орендну плату у розмірі 3 – 15 % від визначеної вартості земельних ділянок. Середній розмір орендної плати, згідно з договорами оренди, по району становить 5,1%. У 2019 році за оперативними даними нарахуванню підлягає 123,8 млн грн орендної плати за земельні частки (паї), що відповідає показнику минулого року. На даний час сплачено орендної плати на суму 89,5 млн грн, що становить 72% від нарахованої суми. На початок 2019 року в оренді у сільськогосподарських товаровиробників району перебувало майно громадян 782 колишніх членів КСП на загальну суму 2,2 млн грн, з річною орендною платою 25,7 тис. грн (1,2 % від вартості орендованого майна). Відповідно до оперативних даних, господарствами району проведено розрахунок сплати орендної плати власникам майна в середньому на 81%.
    З другого питання проінформувала тимчасово виконуюча обов’язки Межівського селищного голови Максімікіна Л.В. З довідкою стосовно здійснення селищним головою та очолюваним ним виконавчим комітетом Межівської селищної ради делегованих їм повноважень органів виконавчої влади можна ознайомитися на офіційному веб-сайті Межівської селищної ради в рубриці «Новини».


    За результатами розгляду питань на засіданні колегії районної державної адміністрації були прийняті відповідні розпорядження.
    Версія для друку Написати листа

Про цей сайт | Запитання | Адміністратор