Межівський район
www.megev-rn.dp.gov.ua


Страхувальники Західно-донбаського управління сплатили

понад 840 мільйонів гривень єдиного внеску

Протягом січня - жовтня 2019 року роботодавці території обслуговування Західно-Донбаського управління Головного управління ДПС у Дніпропетровській області перерахували 841,3 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Це майже на 17,6 відс., або на 126 млн грн перевищує показники десяти місяців минулого року.
Нагадаємо, що суб’єкти господарювання, які використовують працю найманих працівників, при нарахуванні (виплаті) доходу, в тому числі заробітної плати, на користь платників податків, зобов’язані сплачувати нараховані за відповідний календарний місяць суми єдиного внеску не пізніше 20 числа наступного місяця.
У разі несвоєчасної сплати або не в повному обсязі єдиного внеску до платника застосовуються фінансові санкції та пеня. За порушення порядку нарахування, обчислення і строків сплати єдиного внеску посадові особи платників єдиного внеску несуть адміністративну відповідальність.

Нові реєстраційні форми для платників єдиного податку

Західно-Донбаське управління Головного управління ДПС у Дніпропетровській області повідомляє, що 22 жовтня 2019 року набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 16.07.2019 № 308 «Про затвердження форм заяви про застосування спрощеної системи оподаткування, розрахунку доходу за попередній календарний рік, запиту про отримання витягу з реєстру платників єдиного податку та витягу з реєстру платників єдиного податку» (далі – Наказ № 308), зареєстрований у Міністерстві юстиції України 24.09.2019 за № 1054/34025, яким затверджено нові форми:
- заяви про застосування спрощеної системи оподаткування;
- розрахунку доходу за попередній календарний рік, що передує року переходу на спрощену систему оподаткування;
- запиту про отримання витягу з реєстру платників єдиного податку;
- витягу з реєстру платників єдиного податку.
З текстом Наказу № 308 можно ознайомитись скориставшись розділом «Нормативні та інформаційні документи» Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу (http://zir.tax.gov.ua).
Довідково: Наказ № 308 опубліковано 22.10.2019 в «Офіційному віснику України» № 81.